IT és a szerelem

Bejegyezte 0 , , , Permalink 1

Informatikus a barátod? Akkor menekülj! Mondja Ircsi az osztálytalálkozón a rég nem látott iskolai padtársának. Vagy lelép külföldre és küld egy emailt, hogy ma este már nem találkoztok, vagy azért nem köteleződik el, mert még világot akar látni.

Ircsi szerint igenis léteznek olyan férfi típusok, akikkel nem érdemes kezdeni. Legalábbis akkor, ha férjre, gyerekre vágyik az ember lánya. Három kapcsolattal a háta mögött ma már szó nélkül távozik, ha valaki a bemutatkozásnál azt közli vele: az IT-ben dolgozom.

Az első IT-s kapcsolatánál éjszakákat gyötrődött azon, hogy a fiúja miért nem akar vele együtt aludni, miért viszi haza a használt óvszerét gondosan becsomagolva a zsebében, és miért nem mutatja be a szüleinek 10 hónap ismeretség után. A második szakembernél vásárolt szolgáltatásnak érezte magát. Mindent megkapott a sráctól, amire csak rámutatott. Vacsorák, ruha, kirándulások, motorozás, de ha együtt voltak soha nem engedte meg neki, hogy a konyhában tegyen –vegyen bármit is. Az elvárás az volt, csak és kizárólag vele foglalkozzon. A harmadiknál már eljutottak odáig, hogy addig beszélt a lelkére, hogy igenis szüksége van a harmincas évei végén járó férfinak családra, és a gyerekre, míg a másik egyet értett vele. De a családalapítás előtt még elvállalt egy londoni munkát. Nemrégiben azonban közölte: nem jön haza, mert terhes lett tőle egy szír lány.

Tényleg ennyire félnek a harmincas IT-k az intimitástól, az elköteleződéstől, vagy csak Ircsinek van balszerencséje? Vagy ez a sztori nemcsak az informatikusokra jellemző, hanem általában a harmincas évei derekán járó férfiakra? Vagy csak azokra igaz, akik tudásukat olyan jövedelemre tudják váltani, aminek a birtokában azt hiszik: bárkivel bármit megtehetnek?

Reprezentatív közvélemény kutatást még nem olvastam ebben az ügyben. De akadnak olyan vélekedések, hogy ez a stílus elsősorban a fővárosi egyedekre jellemző. Vidéken más a helyzet, ott valahogy sikerül megőrizni az érzelmi intelligenciát. Egyetlen veszély leselkedhet a férjet kereső lányokra : a tánctudás hiánya és az unalmas kockás ing.

1
some image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.