Ismerd meg önmagad!

Bejegyezte 0 , , , Permalink 2

 Hiába engedhetem meg magamnak a nyaralást, mégsem tudtam elmenni az idén sehová sem , mert egyedül élek. Mondja szomorúan egy harminc évei fölött járó feltűnően csinos  hölgy az egyik kávézó teraszán.

A  baráti körömben  mindenki párkapcsolatban él, így még ők a tengerparton süttetik magukat , addig én itthon szomorkodom. A  munkahelyemen  kinéznek azért , mert úgymond két kapcsolat között vagyok. De ha bevallanám az igazat,  hogy ugyan  szakítottam a párommal , de a jövőbeli hercegnek még híre- hamva  sincs, akkor bizony még le is sajnálnának.

A statisztikai adatok szerint folyamatosan nő hazánkban az egyedüli háztartások száma ,  az állapot társadalmi elfogadottsága viszont  nem enyhül . Fehér holló ma  az,  aki  el mer menni szólóban nyaralni, szórakozó helyre , koncertre, kirándulni.  De  valóban csak a mások megítélésétől félünk ennyire  ? Hát bizony nemcsak ez a ludas.

Az agyunk érdekes dolgokat produkál  a kutatók szerint. A mindennapi életben az emberek akkor érzik magukat igazán csüggedtnek és elégedetlennek, amikor egyedül vannak és nincs semmi dolguk. Paradox módon , amikor látszólag valaki a legszabadabb , amikor azt teheti amit akar, akkor válik a legtehetetlenebbé.

Mi az oka ennek ? Ilyen helyzetekben- mikor nincs   napi robot , csak úgymond vagyunk –   a tudat összevissza kóborol.   Az a  tulajdonsága ugyanis az agyunknak, ha nem kap utasításokat tőlünk, össze vissza cikázik, elkezd benne úrrá lenni a káosz . Mivel  egy átlagos felnőttben több negatív lenyomat raktározódik el mint pozitív, előbb utóbb valami fájdalmas gondolatnál, kielégítetlen vágynál köt ki. Ha az ember  nem tudatos- hogy azonnal valami vidám ,  hasznos dologra terelje a figyelmét – akkor bizony elindul lefélé a hangulati lejtőn.

Minden párkapcsolati terapeuta azt tanítja: akkor vonzol társat az életbe, ha felszadult  vagy és élvezed az életed . De hogyan   lubickolhatnánk   úgy a szabadságodban , ha az agyunk  közben ezt a  kis játszmát játssza velünk ?

Sajnos rossz hír , hogy általános, mindenki számára használható gyógyír nem létezik. . Ha csak nem az,  amit a görögök már kétezer éve felírtak a Delphoi Jósda falára : Ismerd meg önmagad !

2
some image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.