Nincs séta 4. rész ( Befejezés )

Bejegyezte 0 , , , , Permalink 1

Az első közös alvás után mintha mindkettőjükben oldódott volna a jég.  A  távolságtartást a közeledés váltotta fel. Bár folytattak késhegyig menő  vitákat  arról : mikor ki kezdeményezze a találkozást, ennek ellenére egyre több éjszakát töltöttek együtt Lili lakásán. Zoltán mindig  este  kilenc óra után érkezett.  Olykor órákig szerelmeskedtek megállás nélkül, kozmikus  lánc orgazmusokat átélve, máskor pedig hajnalig  eszmecseréztek  politikáról, gazdaságról , spiritualitásról. Akadt olyan nap is, amikor csak álomba zuhantak  összekapaszkodva .

Az érzéketlen kőszikláról kiderült: Assisi Szent Ferenc a példaképe, rendkívül jól főz, igazi gourmand ,aki tudja miért kell a füstölt lazachoz hagymát  enni. Otthonos a borospoharak fényesre törlésének a  taktikájában , átszellemülten képes beszélni egy korty bor ízéről, zamatáról, színéről, készítésének körülményiről. A házi borászat csapdájáról, ha  a borospincében netán zöldséget tároltunk  akkor az biztosan megérződik majd a borunkon. Beismerte szoros szálak fűzik a pálinkához. Szereti a mámort, ahogy a pálinka ereje, bódító érzése végigjárja a nyelőcsövétől kezdve valamennyi porcikáját.  Gyakran vágyik arra a kontrollálatlan állapotra ,amit csak az  alkohol képes megadni számára.  Meggyőződése :  a pálinka tanította meg érezni.

Zoltán nagyon is kíváncsi volt Lili világára. Tátott szájjal hallgatta sztorijait a   tréning tapasztalatiról, ámulatba ejtette  a nő  szakmai tudása. Leginkább Hellinger tanai  fogták meg, köztük a forrás  elmélete, miszerint az élet áramlása a felmenőktől lefelé tart. Ha valaki megszakítja ezt a szálat, megszakítja a kapcsolatát a forrásával, elvágja magát az élet bőségétől.  Beismerte, lelkiismeret furdalás gyötri , hogy mi van akkor ha, a felnőtt lánya miatta szakad el  a forrástól, a bőségtől, válik  sikertelenné az életében.

Lili  leginkább a fürdőszobai jeleneteket imádta. Szinte rítussá vált, hogy  Zoltán  szeretkezés után mindig megszállottam rohant ide,  és vonszolta magával őt is, mert nem akarta magára hagyni az ágyban.  A  kis helyiség a legintimebb  terepükké   lett. A férfi állt a nyitott zuhanykabinban , ő ült a mosógépen a törülközőjében. Ahogy engedte magára forró vizet, olykor  vizet spriccelve incselkedett a nővel, máskor pedig  minden második mondata után kihajolt megcsókolni a  meztelen vállát. Itt hangzott el egyszer és utoljára egy elismerő mondat a férfi  szájából: Nagyon szép vagy drágám!

Egy dologról  azonban soha nem beszéltek:  a  közöttük lévő viszonyról .  Zoltán mindig hallgatásba burkolózott, ha a  munkájára,  a  szombat és vasárnap estéire terelődött a szó.  Lili hiába próbált érdeklődni ,hogy mit csinál ezeken a napokon,  a válasz csak annyi volt, dolga van.

Az egyik szombat reggelen  tükörtojást készítette számára, amikor  a nagydarab óriás megállt fölötte a konyhában és a fülébe súgta:

Isteni a tükörtojásod, mondtam már? – Előbb a nyakát cirógatta,majd hirtelen mozdulattal  ölbe  kapta és újra az ágyba vitte. Szenvedélyesen és ragaszkodóan  szeretkeztek, mintha  csak ez  az egy alkalmuk lenne arra, hogy kiélvezzék egymást. Mint akik először és utoljára érnek egymáshoz. Mint akik soha nem akarnak meglenni egymás nélkül. Mintha   a vágyuk egy másik , fénnyel és lebegéssel teli bolygóra repítette volna őket. Csordultig megteltek érzéssel.  Az atomenergiára emlékeztető őserőt  a testtelen könnyedség váltotta fel..

Úgy hatsz rám, mint  a pálinka- tért vissza a valóságba Zoltán-  Szinte  nem is ismerek magamra, mert teljesen szokatlan, számomra eddig ismeretlen világ nyílt meg. Mintha egy másik ember lennék.  Egyre többet gondolkodom azon , hogy megengedhetem e ezt most   magamnak.

Lili csak nézte ezt a gyöngéd és  kitárulkozó óriást, nem akart megszólalni. Hagyta ,hogy saját maga birkózzon meg a belső hangjaival. Néhány  másodperc hallgatás után a férfiban  győzött  a kősziklaság.

Nem  nekem való  ez a  nyavalygás,látott hozzá szkeptikusan a készülődésnek.

Mielőtt Lili bármit reagálhatott  volna, közölte vele, hogy három hét múlva elmegy a haverjaival síelni.

De három hét múlva karácsony  van,  kezdett hozzá  a nő a  szelíd győzködéshez   összeszorult gyomorral.

A karácsony azoknak való akiknek családjuk van, akik szeretik egymást,  vetette oda  Zoltán szemrebbenés nélkül.  És egyébként is, értékeld , hogy beavatlak a terveimbe. Ettől többre most nem vagyok képes.

Lili leforrázva állt az előszobában. Bár a szeme szikrákat szórt , az indulatok forrtak benne, mégis úgy döntött,   visszafogja a kitörni készülő vulkánt magában. Zoltán tudomást sem véve a pattanásig feszült helyzetről,  lehajolt , megcsókolta és elégedett mosollyal az arcán a megingathatatlanok teljes nyugalmával  távozott.

Lili rögtön becsukta az ajtót, nem akart utána nézni.  Hosszú percek  után is ugyanott cövekelt még. Előbb csak némán peregtek a könnyei, aztán zokogni kezdett. Levetette magát az ágyra és  csak sírt és sírt.

+

Mit csinálsz most ?- szipogta a telefonba  barátnőjének. Át tudnál jönni ?

Meghalt valaki ?- próbált viccelődni Betti, azonnal megbánva a száján kijövő szavakat, Lili ugyanis újabb zokogásba tört ki.

Mi lenne , ha egy másik megközelítésből néznénk ezt a történetet- ajánlotta Betti miután kivesézték az összes  apró részleteit is a szombat délelőtti  eseménynek. Igen, én is úgy gondolom, hogy   száz nőből kilencven nő,   na jó kilencvenkilenc és fél- módosított  a női szolidaritás mértékén a barátnője vörösre dagadt szemét  látva-  így három héttel karácsony előtt   egy horror film legrémisztőbb  jelenetének   minősítené ezt a párbeszédet . És abban is teljesen igazad van, hogy érdemes lenne  a rossz adósok BAR listájához hasonlóan létre  hozni  adatbázist  a hímnemű  érzelmi gyilkosokról. Bár kétségek merülnek fel bennem , hogy ez  harmonizál e  az adatvédelmi törvénnyel, vagy egyáltalán   EU komfort e.

Pedig nemzetgazdasági szempontból nagyon sok hasznos munkaórát nyernénk , mert gondolj csak bele, hány és hány nő tölti azzal munkaidejét, hogy a kolléganője segítségével fejtse meg : miért éppen azt mondta,  vagy éppen nem mondta a férfi . Pedig ettől egyszerűbb is lehet  a képlet:egy érzelmi gyilkossal hozta össze a szerencséje, és kész. – fűzte tovább ötletét  Lili,  akit a megoldások keresése  kizökkentette az önsajnálatból.

Hát igen, hogy megfejteni a férfit , hümmögött Betti.  Mit  is csináltunk idáig? Zoltánt akartuk megfejteni. Mire gondolt akkor, mit járt a fejében ekkor, mi volt a szándéka ezzel, mert úgy nézett, beszélt, vagy nem beszélt adott pillanatban?  De hidd el nem ez a lényeg.   Az életed főszereplője te vagy. Hát élj úgy , mint egy főszereplő !   Csináld ami örömmel tölt el, amitől szebb és jobb lesz a napod, a hétvégéd, a karácsonyod! Csak olyan férfival légy aki örömöt hoz a hétköznapjaidba és az ünnepnapjaidba!

Kikapcsoltam a vészcsengőket , de leginkább nem akartam észrevenni – ostorozta tovább magát Lili.-  Üres üvegek, csontkollekció, letagadások, ezek mind , mind rossz érzéseket szültek bennem.  Minden találkozás után megmagyaráztam magamnak azt, hogy Zoltán egy titoktatos, befelé forduló ember. Még azt is a javára írtam, hogy nem beszél. És van ettől még szörnyűbb is.Még neked sem mertem bevallani, hogy azt vettem  észre  magamon, hogy kezd újra ingatag lábakon állni az önbizalmam.   Egyre többet jutott eszembe az: hogy talán azért nem dícsér Zoltán, mert nincs mit dícsérni rajtam.Nem vagyok elég szép neki, elég sovány, elég jó, elég okos…

Elég, elég, elég, na pont ebből elég, vágott a szavába szinte kiabálva Betti . Ezt hallgatni sem akarom. Nem hiszem el, hogy könyvtárnyi önismereti  anyag  elolvasása után még itt tartasz! Komolyan , hová tetted az eszedet, a farzsebedbe?    Egy párkapcsolatnak az a dolga, hogy felemeljen, ne pedig lehúzzon. Építse az önbizalmadat, ne pedig rombolja.   Széppé tegyen, ne pedig ilyen vörösen dagadó képűvé  a sírástól !

Szerinted akkor most mit csináljak ?- szólt  megszeppenve és végleg összezavarodva barátnője  harcos kiállását  hallva .

A  beszélgetés ugyan kisimította Lili lelkét , de valahogy mégsem tudta magát a világ legnagyszerűbb nőjének látni, mint ahogy a barátnője  tanácsolta. Már ugyan a láthatatlan kis pont stádiumot  túllépte, de messze volt még a saját maga árnyékától is. Hellinger járt a fejében,  meg a libikóka. Igen annyi szeretetet tett már ebbe a kapcsolatba, hogy Zoltán a tetején ül, ő meg éppen az aljáról nézi , hogy boldog és elégedett. Haragudott is magára kellőképpen.

 

+

Egyáltalán létezik olyan, hogy szex kapcsolat?   Van különbség a szexelés és a szeretkezés között ?  Vonzalom nélkül tud egyáltalán két ember szerelmeskedni?

Ezek az akadémikus kérdések nem vitték előre a kapcsolata képletének  megfejtésében. Csak annyit tudott, ha közelébe kerül ennek a két méteres óriásnak, akkor beleolvad a karjaiba.  De azt is szentül hitte, nem akar többet soha az életben megélni  olyan pillanatot, ami ezen a szombat reggelen történt  vele. Amikor egy olyan jelentéktelen személynek érezte magát, aki még arra sem méltó, hogy karácsonyozzanak vele.

Eldöntötte: véget vet a Zoltánnal való kapcsolatának.  Tartozik magának annyival, hogy megkeresse az ezüstfenyőjét a műkarácsonyfa helyett.  Szeretett volna ennek hangot is adni  felé , de ahogy teltek a napok, egyre inkább úgy tűnt, hogy erre már soha nem lesz lehetősége.  A férfi ugyanis eltűnt. Se telefon, se email, se messenger. Lili próbálta javára fordítani a történéseket.  Végül is tiszta haszon , hogy nem jelentkezett. Ha nincs Zoltán, kísértés sincs .Mert ha alaposan magába nézett, nem volt benne biztos , hogy rögtön nemet tudott volna mondani a megkeresésnek.

A szilveszter előtti nagybevásárlásból  pakolt ki éppen a garázsban , amikor a zsebében megszólaló telefonját automatikusan a vállához emelte

Mikor találkozunk ?- hallotta meg Zoltán vidám hangját . Egy pillanatra elakadt a lélegzete, de vett egy nagy levegőt és a legközönyösebb hangnemben közölte vele: Nem találkozunk.

Talán kommunikációs zavar van köztünk? Mégis miért nem?- vette támadóra.

Szexnek kevés, kapcsolatnak rossz , mármint a köztünk lévő akármicsoda.

Zoltán előbb kínosan heherészett, majd elnémult.  Kiérződött a pillanatból a tanácstalansága.. Lili nem könnyítette meg  dolgát azzal, hogy megszólaljon..

Mi lenne, ha a köztünk lévő micsodára kidolgoznék egy B és egy C verziót, mert úgy tűnik, hogy a jelenlegi A nem megfelelő számodra- váltott megoldás keresőre.

Tedd azt, ami számodra megfelelő,   de most elbúcsúzom, mert  mind két kezemre szükségem van a pakoláshoz, vetett véget a beszélgetésnek Lili közönyös üzemmódban.

Talán félre ismertem, mégis  fontos vagyok neki ? Ezek szerint rájött, hogy hiányzom neki ? Kavarogtak a kérdések  az agyában. Gyorsan el is döntötte, hiába hívná meg szilveszterezni, nem mondja le miatta a barátait. Nevelési célzattal  minimum ennyi jár neki, hogy elutasítsa a társaságát ,miután azt sem kérdezte meg, hogy van, mi történt vele karácsonykor.

A jól kitervelt visszautasítás nem jött össze. Egyre kiábrándultabb és szomorúbb lett. Hiába próbált önfeledt lenni és önfeledtnek mutatkozni a szilveszteri buliban, minden egyes üzenetet  a férfi jókívánságainak hitt.  Alig, hogy hazaért új év hajnalán rávetette magát a laptopjára. Ott sem érkezett számára üzenet. Rájött, tényleg félre ismerte .Még az alapvető udvariassági normákra sem képes.

BUÉK !- villant fel a messenger üzenetei között Zoltántól ez a néhány betű január 3-án este.

Amikor meglátta az első érzése az volt, még válaszra sem méltatja. De győzött benne a  neveltetése , az udvariassághoz ragaszkodó természete. Már éppen beütötte a billentyűzetbe a viszont választ, amikor csörgött a telefonja.

Átugrok  hozzád, jobb ha személyesen beszéljük meg a dolgainkat, közölte tántoríthatatlanul.

Igazad van, egy beszélgetés még nem a világ, engedett fel Lili a megfagyott állapotából.

Amikor kinyitotta az ajtót az egyik pillanatról a másikra eltűnt belőle  a megbántás, az elszánás , kitörlődött az agyából az előre összeszedett vád és védőbeszéde. Ott tornyosult előtte a meggyötörtnek látszott óriás, meleg barna szemeivel simogatva bőrét. A tekintete aranyfonállal varrta össze lelke sebeit, érintése gyógyírként bizsergett testén. Mintha egy mágnes húzta volna a mellkasához , beleveszett a férfi két erős karjába. Arra sem emlékezett hogy kerültek ágyba, csupán arra eszmélt már, hogy a férfi arcáról az izzadságcseppek hullottak az arcába.. Elernyedve feküdt egy pillanatig  mellette, majd   Zoltán szorosan magához ölelte, csókolgatva homlokát, haját cirógatva. Mintha némasági fogadalmat tettek volna , egyikük sem vágyott arra, hogy szavakba öntse érzéseit. Végül Lili nem bírta tovább, elhatározta, hogy megosztja érzéseit   A fejét befúrta  Zoltán szegycsontjába,  mintha csak közvetlenül a szívének  vallott volna:

Most összeszedtem minden bátorságomat ahhoz, hogy elmondjam ami itt  legbelül van bennem- kezdte zavarodottan- Az elején azt gondoltam , hogy csak szexelünk, aztán megy mindenki a maga útján.  Tudom, én ragaszkodtam ahhoz, hogy csak és kizárólag szex kapcsolat legyen köztünk. De közben kialakult valami.  Itt vagy  a gondolataim között nap, mint nap, ha meglátlak elönti a testemet és a lelkemet egy csodás érzés. Nemcsak a kezed tud cirógatni, hanem a szemed is. .. Kedvellek… Sőt… Nagyon kedvellek.. Nekem már nem elég, hogy  csak szexelünk . Többet akarok…   Én már régen  beengedtelek az életembe, szeretném ha te is ezt  tennéd..

Nagyon, nagyon bátor vagy,  dícsérte a férfi,közben össze –vissza  csókolta  szemét, a homlokát, a haját, a vállát. Egyre szorosabban vonta magához, szinte egy testté váltak. Mozdulatai,, érintése egy szerelmes ember gyöngéd melegségére utaltak.

Akkor miért nem találkoztunk az elmúlt egy hónapban ?- bontotta ki magát az ölelésből  Lili

Mert túl közel kerültünk egymáshoz, mondta , miközben megfogta Lili fejét és a szemébe nézett. Az őszinteségedre, az őszinteségem a válasz . Nem vagyok túl jó anyagi helyzetben és ebben az évben a munkámra akarok koncentrálni, nem engedhetem meg magamnak ,hogy elköteleződjek .

Nem azt kértem, hogy vegyél feleségül, csak azt, hogy hétvégén menjünk el sétálni, próbálta érzékeltetni a nő a tovább lépésnek a tartalmát a kapcsolatukban.

Nincs séta ,hangzott az összegzés, amivel kalapácsütésként léket vágott Lili lelkében. A lyukon keresztül dermesztő hideg költözött kettőjük közé, amit láthatóan csak ő érzékelt. Zoltán a csata utáni győztes hadvezérként feküdt mellette.

Kérsz szaloncukrot? – törte meg a csendet Lili-

Szerinted most ez a legjobb kérdés ?- döbbent meg  a nagy darab óriás.

Lili mosolyogva kiugrott az ágyból, és a szaloncukor választékot a férfi orra alá dugta.

Az arany színű apró ezüst mintával, a zselés, az  ezüstös a marcipános, a piros pedig a rumos mazsolás,  tartott ismertetőt a választékról

Tudod, hogy mindegyik a kedvencem, húzta be az ágyba szaloncukrostul . De most el kell mennem, reggel korán kelek.

Ült az ágyon és bontogatta az öltözködő  férfi számára  az édességeket.  Zoltán minden egyes darab után hosszasan csókolgatta a nő csupasz vállát.  Arról beszélt, holnap este újra átjön  és akkor itt is alszik.

Hajnal kettő volt, amikor kiment az ajtón. Távozó alakján, járásán a teljes elégedettség tükröződött.

Lili sétált az előszobában és mély levegőket vett. Minden egyes belégzéssel valami új és reménnyel teli erő költözött belé. Úgy érezte képes rá, hogy megstoppolja azt a lyukat amit a férfi szavai szakítottak ki a lelkében.  Odament a laptopjához. Beindította. Belépett a facebookra és kitörölte Zoltánt az ismerősei közül.

Vége

Fotó : Pinterest

1
some image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.