Nincs séta 2. rész

Szép éjszaka volt, de ezt írjuk fel az egy éjszakás kalandok excel táblájába , erősködött Betti a telefon másik végén amikor  Zoltán körülményei kerültek napirendre.  A lakása ugyanis azért tűnt átmeneti szállásnak, mert egy albérlet volt. Az este folyamán az is kiderült , hogy  teljesen tönkrement.  A  cégtársa meglopta , még a lakását is el kellett adnia. A felesége elvált tőle miután elfogyott a pénze. Ugyan van egy 23 éves lánya , aki az első házasságából született, de vele kicsi korától nem tartja a kapcsolatot.

Nem, nem és nem- emelte a hangját még magasabbra Betti  amikor Lili a lehet, hogy adni kellene még egy esélyt  ennek az embernek elemzésébe fogott. Kell neked egy olyan férfi, ha még csak átmenetileg is, aki semmit nem hozott létre az életében és  ki tudja most  mivel foglalkozik?  Egy olyan férfi, aki apaként  ha a felnőtt lányával az utcán találkozna akkor nem ismerné meg?

Lili egy sikeres nő volt. Kitartó, szorgalmas, jól képzett.   Barátnőjével közös tréning cégét jól menedzselte.  Mindig képes volt váltani, előre menni, új utakat találni. Rendkívül széles kapcsolatrendszerrel  rendelkezett, elismert és ismert szakembernek számított. Felnőtt fiát útjára indította, lakást vett neki. Igen, most élhetné igazán az életét.

Nem, nem és nem, nekem erről többet ne is mesélj, mérgelődött  tovább Betti. Már most nem tudsz távolságot  tartani Zoltántól ,  már most  megérintett érzelmileg.

Ő  azonban másképp látta, irányítónak  érezte magát.  Akkor és annyit találkoznak majd, amikor ő akarja.  Akkor és az fog történni ,amit ő akar. Ez egy szex kapcsolat és nem több.

A konyhában próbálta elterelni a figyelmét Zoltánról. Répát reszelt a salátához, de gondolatai csak a férfi körül jártak. Lassan 24 óra telt el a találkozójuk  óta, és nem jelentkezett . A randevúzás nagy abc-je szerint egy nő soha ne hívja fel a férfit az első szex után. Tudta ezt könyvek nélkül  is. A büszkesége  soha nem engedte volna meg, hogy ilyen hamar kimutassa a vonzalmát.

Egyáltalán van nekem vonzalmam ?  Vagy csak a hiúságomnak fáj, hogy nem keres?  Például  tett valami célzást arra tegnap, hogy szép a bőröm,feszes a testem, csodás az alakom, vagy rendkívül jó velem  az ágyban? Hát nem. Vagy elhangzott egyáltalán valami kedves és bátorító szó, ami az önbizalmamat erősítette volna ? Az sem.  Lili hozzászokott ahhoz, hogy a férfiak, akikkel ágyba került bizony oda voltak  érte.  Szavakban is kifejezték  csodálatukat iránta. Zoltán nem beszél, hanem cselekszik , nyugtatgatta magát. A szavakat a metakommunikációja helyettesíti. Az ölelése, simogatása , a szeretkezése. De akkor miért  önt el ez a cefetül rossz érzés , szegezte a kérdést magának.

Utoljára akkor került hasonló állapotba amikor Gábor visszautazott Németországba. Csodás egy hetet töltöttek együtt,  úgy ment el, hogy újra és életük végéig megtalálták egymást. Ennek ellenére Lili a következő napban egyre  mélyebbre került.  Számolgatta magában,mikorra  ér Pozsonyba, mikor ül repülőre, mikor száll le Münchenbe és mikor ír majd neki sms-t, hogy megérkezett. Tudta, hogy írni fog, mert  ragaszkodik hozzá, de valami megmagyarázhatatlan rossz érzés kerítette hatalmába. Nem tudta, mi ez. Egy jel, hogy rossz úton jár? Vagy csak a félelme attól, hogy működik e majd a távkapcsolat köztük? Kibírja e ,hogy Gábor olykor napokra eltűnik, nem adva jelet magáról? Kibírja e, hogy ő az ,aki itthon van Magyarországon,  és vár, vár és vár.

Hát igen ,Gábor. Majdnem egy évbe tellett míg végleg le tudta zárni az ügyet Még gimnazista volt amikor megismerkedtek. Csak nagyon halvány emlékképet őrzött róla fiatalkorából, mert akkor nem igazán kötötte le  a magas,  cingár,  leginkább  Cyranora emlékeztető geológus  hallgató.  Egy kollégiumi barátnője bátyja mutatta be neki, akinek meggyőződése volt, hogy a srác halásosan beleszerelmesedett   Lilibe.  Ezt igazán nem tapasztalta akkor , hiszen a hallgatag szerelmes  nem kezdeményezett. A csúnya fiúk távolságtartó vágyakozásával élte a mindennapjait, még arra sem volt mersze, hogy az egyetemi bulik alkalmával felkérje táncolni. No persze alkalom is kevés akadt erre, mert abban az időben a helyi menő rock banda gitárosával lógott.  Már egyetemre járt, amikor összefutott a kollégiumi  barátnőjével, aki elújságolta a nagy hírt:Gábor a diploma után elvette az egyik csoporttársnőjét és Németországba disszidáltak.

Szinte fel kellett locsolni a számítógépe  előtt, amikor három hét, a társkeresőn folytatott  szenvedélyes levelezés után Gábor megküldte fotóját. Harminc év után  a cingár Cyrano nézett vissza rá , ezüstös hajjal, de ugyanolyan vékonyan.  A férfi  ezalatt a három évtized alatt megtanult udvarolni, a hódolatát kifejezni egy nőnek. Vicces és szenvedélyes volt, a rendkívül  magas  IQ-ja csak a javára vált a szellemiségének.  Rajongott érte, három évtized elfojtott vágya vált valósággá számára. Lili úgy tudta, három hétig egy ismeretlen idegennel  cserél naponta többször szenvedélyes leveleket. Izgalmasnak találta, hogy napról napra közelebb kerül  úgy egy emberhez, hogy nem is látta még fotón sem. Akkor úgy gondolta, ez az igazi , csak a belső értékek számítanak. Persze amikor meglátta a képen az első sokk után azért belenyilallott: miért csinálta ezt vele? Mitől fél ennyire, miért nem volt őszinte ? Az ismerkedés során  kiderült ,meghalt a felesége, két lányát egyedül nevelte fel, Münchenben él , Pozsonyban van cége,  és egy nagy divatmárka Közép-európai képviselője.

A három évtized utáni első találkozásuk, az együtt töltött egy hét maga a mennyország volt. Szerelem, szex,  vacsora , virág,kirándulások. Gábor megtestesítette azt a talpig úriembert , akiről  minden nő álmodozik.  A csodás élmények ellenére  a búcsú után Lili mikor hazaért  mégis  elvágódott   a szőnyegen és maga sem tudta mi az a fojtó , szorongató érzés a gyomra körül.

Á, hülye vagyok , gondolta. Az agyamra ment a sok spirituális könyv a jósjelekről. A férfi kéthetente repült hozzá, irigylésre méltó nőnek tartotta  magát, hiszen ezer kilométereket utaztak érte. Amikor egyszer csak váratlanul becsöngetett az éjszaka  közepén, még csak meglepetésként   fogta fel. A második alkalommal  már egyáltalán nem örült neki, hogy egyeztetés nélkül érkezett , felborítva a munkáját és az életét.

Gábor betegesen félt a nyilvánosságtól, a közösségi oldalaktól, és mint utóbb kiderült betegesen féltékeny is volt. Előbb csak elejtett szavakból lehetett következtetni erre, később már szinte minden percéről számon kérte . Nemcsak  megbízóira , hanem a gyerekére és a barátnőjére is féltékeny volt. Azt akarta számoljon fel mindent és mindenkit Magyarországon és költözzön hozzá.

Lili szerette és szerelmes volt belé, alig tudott ellenállni a nyomásnak. Már hajlott rá, hogy feladja az életét. Aztán az egyik napon arra lett figyelmes, hogy egy autó követi hazáig. Másnap ugyanazt az autót , és ugyanazt az alakot  látta a  háza előtt.  Ezek után már tudatosan figyelte a történéseket.  Először csak arra gondolt, véletlen, de amikor egy hét telt el, és az autó minden éjszaka ott állt, félni kezdett. Talán valami perverz őrült  lehet, gondolta. Elmesélte a fiának,aki  a legrövidebb utat  választotta, odament  és megtudakolták mi járatban van az illető arrafelé. Kiderült, egy  magánnyomozó  és Gábor fogadta  fel,  hogy figyeltesse  Lilit , kivel találkozik és ki látogatja. Ekkor telt be a pohár. Hosszú hónapokba telt míg a férfit  véglegesen sikerült kitennie az életéből.

A múltjáról és az érzéseiről önmagával folytatott értekezését a telefonja hangja írta felül.

Vágvölgyi ,szólalt meg Zoltán a vonal túlsó végén. Remélem sikerült rendben hazaérned, csak ezért kerestelek. És mielőtt Lilinek hang jött volna ki a torkán és elmondhatta volna, hogy mennyire örül a hívásának már bontotta is a vonalat.  Lili megrökönyödve állt a konyha közepén egyik kezében  a répával, másikban pedig a telefonjával.

( Folytatjuk )

Fotó : Pinterest

1
some image

No Comments Yet.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.